2 168

Диетолози посочиха най-вредния и най-полезния хляб

  • диетолози
  • хляб
  • брашно
  • най-полезен
  • най-вреден

Според тях най-здравословният хляб е от пълнозърнесто брашно

Диетолози посочиха най-вредния и най-полезния хляб - 1
Снимкa: Shutterstock
Венелина Маринова Венелина Маринова Автор във Fakti.bg

Полезните свойства на хляба са много и най-разнообразни, но зависят пряко от вида брашно, от което е направен, подчертават водещи диетолози и ендокринолози.

Според тях здравословният хляб съдържа много ценни хранителни вещества, сред които магнезий, калий, манган, мед, селен, цинк, витамини от група В, както и сложни въглехидрати и фибри. Ръженият хляб съдържа повече хранителни вещества от пшеничния, сочат експертите.

Според тях най-здравословният хляб е от пълнозърнесто брашно. Той съдържа компоненти на зърнената обвивка, която притежава полезни вещества. Специалистите сочат белия хляб като вреден или в най-добрия случай безполезен за здравето, тъй като е източник основно на въглехидрати.

Поставете оценка:
Оценка 2.1 от 7 гласа.

Свързани новини